Domácí pečivo

9. března 2016 v 18:36 | Lucretia |  Cooking
Nechcete se cpát kupovaným pečivem plným bůhví čeho? Chcete. Je to totiž chuťově celkem dobré. Ale co je lepší? Když je to domací. A co je ještě lepší? Když to někdo udělá za Vás. Ale to se nestane. Takže jsem přitáhla s úplně jednoduchým receptem který zabere minimum času. Teda pokud vlastníte domací pekárnu. Ne chleba to nebude. Ten žeru furt a už mi leze ušima. Navíc moc nemůžu ovlivnit jeho tvar a tak. Nahoďte zástěry a zapněte program těsto. Pokud pekárnu nemáte, tak se celý proces asi protáhne ale ti schopnější z nás se orientují ve věcech jako kvásek a podobný věci. Já ne. Jsem líná a neschopná.

Na super epesní mega boží pečivíčko budete potřebovat:

500g hladké mouky
260 ml vody
3 lžíce oleje
2 lžičky soli
1 lžička cukru
2 lžičky sušeného droždí

Co dál? Nic dál. To je všechno. Prostě to nakycat do pekárny a dát program těsto. Až pekárna odpracuje svoje, tak to vytáhnete na linku. Nemoučit nic. Líp se s tím pracuje.
Těsto jsem si rozdělila na 8 kousků cca po 90g. Potom už je úplně na Vás co s tím uděláte. Můžete šoulat rohlíky, šneky, bochníčky, pletýnky, hady..

Pokaždé je trochu jinak dozdobím. Potřu olejem, nasypu mák, mořskou sůl, sezamové semínka nebo všechno dohromady.
Na pečícím papíře peču cca 20 minut na 200°C. Hlavně mi to moc nevěřte a nechoďte si zdřímnout.
A teď mě omluvte, jdu si namazat svačinu na praxi. Dobrou chuť!

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Rohan Rohan | Web | 14. března 2016 v 18:39 | Reagovat

"super epesní mega boží pečivíčko" :DDD. No v úvodu mě to sice trochu odrazuje - pekárnu nemám, kvásek je mi stále záhadou a neschopné a líné asi budem dvě (i když ty určitě daleko méně) :D. Nicméně omg, co se týká ingrediencí, je to strašně nenáročné, to snad dokonce všechno mám doma..(však kdo doma nemá mouku, sůl a vodu že) a neříkám že mě domácí pečivo neláká.. achjo. Asi si půjdu přečíst něco o kvásku..

2 Eleanor Eleanor | E-mail | Web | 18. dubna 2016 v 10:08 | Reagovat

Ty mi čteš myšlenky! Zrovna nedávno jsem nad domácím pečivem přemýšlela. Určitě recept vyzkouším, ale zkusím celozrnnou mouku... Konečně v obchodech celozrnné pečivo poslední dobou k sehnání není - všude je jen vícezrnné...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama